Plavba na Pánově lodi

Pánova loď má pevné stěžně, odolné plachty a její kapitán je moudrý, statečný a laskavý. Tato lod' propluje hlubokými moři, odolá i nejsilnějším větrům a bourim a nenechá se strhnout proudem na širém moři. Plavba na této lodi není pohodlná, ale dovede vás do správného přístavu.

Bud'te vytrvali na Pánově lodi. Nebojte se bouří ani bludných proudů. Nenechte se zlákat pohodlnými loděmi a nenastupujte do nich, protože byste tak minuli svůj cíl. Starejte se více o to, kam se potřebujete dostat, než o cestu samotnou. Nenechte se okouzlit hlubinami moře. Jsou pro vás jen prostředkem, jak se dostat k cíli, ne příbytkem. Nemůžete být zároveň na palubě lodi a ve vodní hlubině, ani nemůžete cestovat na dvou lodích zároveň.

Vytrvejte na palubě Pánovy lodi a dodávejte odvahu svým bratřím a sestrám v každém přístavu, kde zakotvite. Pozvěte lidi, ať se přidají k vaší plavbě, abyste společně mohli dorazit do cíle. Vyprávějte jim o svém kormidelníkovi i o břehu světla.

Buďte si jisti, že lidi ke vstupu na Pánovu loď nepřimějí slova, ale přesvědčí je důvěra, víra a radost, které rozjasňují vaši tvář.

Přesvědčte se, že cesta na této lodi vás prozáří světlem, pro které a skrze které budete žít, protože člověk je vesmírným stvořením, jež je určováno světlem, a ne pozemským stvořením, které je vymezeno prachem a vodou.

úryvek z knihy Myšlenky svatého Šarbela, Hanna Skandar

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jsem to stále já, umím se smát!

Ego

Cesta radosti